
Dělá se na sladko i na slano, já si vybrala druhou variantu. A samozřejmě i jindy než na velikonoce :)
Děkujeme Terezce Kalašové za recept :)
- 10h
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
500 ml |
500 ml |
vařená mrkev nakrájená na malé kostičky 1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vejce rozmíchejte spolu s mlékem a ostatními ingrediencemi v hrnci, přiveďte k varu, pomalu, aby se nezačala vajíčka srážet příliš rychle a mléko nezačalo škrábat dno. Nechte krátce vařit, dokud se nezačnou vajíčka v mléku srážet. Odstavte z plotny, přeceďte a naplňte platýnko ( já improvizovala silonkama ????) do tvaru koule a pořádně utáhněte, vymačkejte co nejvíce tekutiny. Pověste a nechejte vykapat a ztuhnout, ideálně přes noc.
-
Krájejte na plátky a podávejte klidně takhle samotné, je to docela dobré :)
Makronutrienty
27%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 357 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 85,4 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,04 g
3,52 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,404 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,98 g
2,04 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 5,84 g | 0 g |
Sůl | 0,866 g | 0 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů