Tato Low carb snídaně je velice jednoduchá a v oblíbenosti stojí hned druhá v řadě za vejcemi Benedikt!!!
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
Na ozdobu | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Základem je Low Carb chlebík, který doporučujeme upéct den dopředu. Recept na něj najdete v sekci pečiva - Low carb chleba z Lučiny, bez psylia!!!
-
Plátky chleba pomažeme máslem a dáme chvíli zapéct do trouby na 180°C cca 5 - 8 minutek. Krásně chytne kůrku. Mezitím si připravíme 4 vajíčka. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky si schováme na později, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Po vyšlehání do nich přidáme nakrájenou pažitku a strouhaný parmazán. Vyndáme chleby z trouby a lžící na ně rozprostřeme bílky tak, aby nám uprostřed vznikl důlek na žloutek. Chleba s bílky dáme opět na 5 minut do trouby.
Vyndáme, do dolíku klepneme žloutek, osolíme, opepříme a na závěr posypeme strouhaným sýrem s parmazánem.
-
Zapečeme v troubě 5-8 minut, podle toho jak chceme mít žloutky tekuté.
Při servírování se meze nekladou, my milujeme avokádo doplněné o sladkou chuť borůvek nebo třeba malin:-)
Makronutrienty
9%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 928 kJ | 2 281 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 545 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3 g
0,465 g |
7,37 g
1,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,3 SVJ | 0,737 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18 g
8,25 g |
44,1 g
20,3 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 31,4 g |
Sůl | 0,912 g | 2,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů