Klasika zdravěji - prostě lowcarb bašta :)
Pokud se Vám recept líbí, můžete sledovat i zde↙️
https://www.instagram.com/p/ChEoGP9L5SD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
| Zelí | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
nastrouhané nahrubo 700 g |
700 g |
|
10 g |
10 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Knedlík | |
|
60 g |
60 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nařežeme na plátky a opečeme (já v HF Klarstein VitAir 20 minut na 190 stupňů z jedné strany, pak jsem maso obrátila a to stejně z druhé strany - maso bylo super měkké, šťavnaté a s křupavou kůrčičkou).
-
Na másle si orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu, osolíme a chvíli ještě restujeme. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou doměkka (já dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco, nejdříve program restování a poté program dušení na 5 minut). Po uvaření jsem dochutila solí, octem a sirupem.
-
Vše si smícháme v hrníčku do hladké hmoty a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnné trouby.
Makronutrienty
24%
43%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 418 kJ | 2 063 kJ |
| Kalorická hodnota | 99,9 kcal | 493 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,33 g
0,626 g |
21,4 g
3,09 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,433 SVJ | 2,14 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,01 g
1,96 g |
29,7 g
9,69 g |
| Bílkoviny | 7,78 g | 38,4 g |
| Sůl | 1,45 g | 7,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













