
Ryba a salátek nízkosacharidově, skvělý oběd od Věry Husákové, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těstíčko | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
50 ml |
50 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 30 g |
30 g |
1 špetka |
1 špetka |
Treska | |
400 g |
400 g |
4 špetky |
4 špetky |
4 špetky |
4 špetky |
50 ml |
50 ml |
Coleslaw | |
0,3 hlávky |
0,3 hlávky |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše na těstíčko smíchat a nechat 10 minut odležet, je-li třeba, ještě přidat mouku nebo droždí.
Tresku rozdělím na menší kousky, osuším, osolím, opepřím a obalím v těstíčku, smažím na oleji.
-
Zelí nakrouhám a překrájím na menší kousky, osolím a promačkám, aby pustilo vodu, kterou téměř všechnu zcedím.
Nastrouhám mrkev nahrubo, celer najemno, nakrájím nadrobno cibuli. Smíchám si majonézu s octem, sladidlem, pepřem a promíchám. Je-li třeba ještě dosolím.
Makronutrienty
24%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 559 kJ | 3 721 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 889 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,4 g
1,02 g |
35,9 g
6,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,54 SVJ | 3,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,89 g
1,64 g |
65,8 g
10,9 g |
Bílkoviny | 7,01 g | 46,7 g |
Sůl | 0,603 g | 4,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů