Ráda si dávám v restauraci hovězí tatarák. Ne vždy ho ale namíchají k mé spokojenosti. Tenhle recept je ale moc dobrý, zládnete ho i doma a určitě si pochutnáte.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
200 g |
200 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
dle chuti 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso vybíráme ideálně hovězí svíčkovou. Ta ale není nejlevnější a tak někdy sáhnu i po jiném kusu masa, pokud je pěkné - dobrý je například hovězí krk. Hovězí maso naškrabeme nebo rozmixujeme.
Cibulku a okurky nakrájíme na jemné kostičky a spolu s ostatními surovinami vmícháme do masa. Žloutkem ale můžeme tatarský biftek ozdobit, stejně tak můžeme použít několik kostiček cibule.
Makronutrienty
24%
51%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 450 kJ | 1 032 kJ |
| Kalorická hodnota | 108 kcal | 247 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,93 g
2,62 g |
11,3 g
6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,493 SVJ | 1,13 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,14 g
1,22 g |
11,8 g
2,79 g |
| Bílkoviny | 10,5 g | 24,1 g |
| Sůl | 1,36 g | 3,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














