Ráda si dávám v restauraci hovězí tatarák. Ne vždy ho ale namíchají k mé spokojenosti. Tenhle recept je ale moc dobrý, zládnete ho i doma a určitě si pochutnáte.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
dle chuti 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso vybíráme ideálně hovězí svíčkovou. Ta ale není nejlevnější a tak někdy sáhnu i po jiném kusu masa, pokud je pěkné - dobrý je například hovězí krk. Hovězí maso naškrabeme nebo rozmixujeme.
Cibulku a okurky nakrájíme na jemné kostičky a spolu s ostatními surovinami vmícháme do masa. Žloutkem ale můžeme tatarský biftek ozdobit, stejně tak můžeme použít několik kostiček cibule.
Makronutrienty
27%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 452 kJ | 613 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 146 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,54 g
2,55 g |
7,51 g
3,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,554 SVJ | 0,751 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,02 g
1,18 g |
6,8 g
1,6 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 14 g |
Sůl | 1,33 g | 1,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů