Tyto nízkosacharidové (lowcarb) krekry poslouží jakovečeře či slané pohoštění k vínu.
- 15m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
sýr parmazánového typu, strouhaný já dala Formaggio per pasta 80 g |
80 g |
55 g |
55 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Vajíčkový krém | |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
45 g |
45 g |
Postup přípravy
-
Vše jsem rukou pořádně propracovala a potom jsem těsto po troškách vtlačila do formy. Já použila kostkovou formu, můžete použít klidně na muffiny. Pekla jsem na 160°C dozlatova.
-
Vajíčkový krém je jen ze čtyř vajíček a zbytku Paloučku, který jsme použili do krekrů + sůl. Dost mi ale ještě zbylo, tak si případně upravte podle potřeby
Makronutrienty
10%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 009 kJ | 747 kJ |
Kalorická hodnota | 241 kcal | 178 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,55 g
1,09 g |
2,62 g
0,807 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,355 SVJ | 0,262 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
7,06 g |
13,5 g
5,22 g |
Bílkoviny | 15,3 g | 11,3 g |
Sůl | 1,22 g | 0,904 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů