Na zobání, k zeleninovému salátu či dipu jsou ideální. :))
- 15m
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
90 g |
90 g |
|
55 g |
55 g |
|
15 g |
15 g |
|
15 g |
15 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Sýry nastrouháme na jemno a dáme rozehřát do hrnce s ghíčkem, Hlídáme, ať se sýr nepřipálí. Až sýr povolí a začne se tvořit jednotná hmota, vmícháme všechny ostatní ingredience, pořádně promícháme a stáhneme z plotýnky. Směs vyválíme mezi 2 pečicími papíry, nakrájíme na libovolné tvary a rozprostřeme na plech. Pečeme je zhruba 10-15 min, zkrátka než zezlátnou.
Já je skladuji ve vzduchotěsné sklenici v suchu a chladu. :) (Ale dlouho u nás nepobyly, mizí rychle. :D)
Makronutrienty
9%
49%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 291 kJ | 76,3 kJ |
| Kalorická hodnota | 309 kcal | 18,2 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,45 g
0,865 g |
0,263 g
0,051 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,445 SVJ | 0,026 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,2 g
17 g |
1,25 g
1,01 g |
| Bílkoviny | 24,4 g | 1,44 g |
| Sůl | 1,34 g | 0,079 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














