Steak ze svíčkové s dvěma druhy pyré a vlašskými ořechy

Steak ze svíčkové s dvěma druhy pyré a vlašskými ořechy

Se svíčkovou nešlápnete vedle, je to nejjemnější a nejméně namáhané “maso” a steak z ní se povede i začátečníkovi.

Skvělý recept od Terezy Kalašové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Důležité je dodržet pár pravidel ( to platí u všech steaků )

    - maso vyndat z lednice alespoň 30 minut před přípravou

    - potřít olejem

    - osolit až na konec

    - po vyndání z trouby nechat asi 3 minuty odpočinout

    - kvalitní pánev

  2. Maso potřete olejem a zprudka restujte asi 1,5 minuty z každé strany a pro tento stupeň propečení pečte na 180 stupňů 6 minut. Pouze sůl a pepř, svíčkovou bych ničím jiným nedochucovala, ať vynikne chuť masa.

  3. Pyré jsem zvolila dva druhy, aby jídlo nebylo příliš sladké, což batáty jsou. Upečené batáty rozmixujte spolu s trochou zakysané smetany 8 % tuku a podle chuti přidejte parmazán, dodá tomu trochu říz. Můžete dosolit.

  4. Druhé pyré je z mixu zeleniny ( mrkev, květák, brokolice ), krátce podusit a též rozmixovat s trochou zakysanky a sýru, dosolit.

    Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a nechte si chutnat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte