Chutný a zdravý lowcarb oběd, výborný teplý i studený na cesty.
Děkujeme Janě Valíkové za pěkný recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
150 ml |
150 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
Náplň | |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
mražený špenát listový, řezaný 300 g |
300 g |
1 špetka |
1 špetka |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Smíchat, nechat odstát. Plech, pekáč vymazat sádlem a mokrýma rukama rozprostřít těsto i do krajů.Testo je tmavší díky tmavé lněné mouce..
-
Náplň: Na oleji osmahneme cibuli, česnek, kousek uzeného (nemusí být),1 balení špenátu mraženého.Opepřit. Nechat vychladnout a přidat bílý jogurt, 2 vejce a 100 g nivy. Smíchat a vykydat na korpus,péct cca 15 min a 10 min horkovzduch. Před krájením nechte trochu vychladnout,půjde to lépe krájet.
Makronutrienty
21%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 507 kJ | 1 458 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 349 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,22 g
1,74 g |
12,2 g
5,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,422 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,83 g
2,9 g |
22,5 g
8,35 g |
Bílkoviny | 8,4 g | 24,2 g |
Sůl | 0,835 g | 2,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů