Špenátová roláda s krémem z ricotty, sušených rajčat a bazalky

Jídelní plán

Špenátová roláda s krémem z ricotty, sušených rajčat a bazalky

Připravte si lahodnou špenátovou roládu s krémovou náplní z ricotty, sušených rajčat a svěží bazalky. Tato roláda je ideální jako lehký oběd, večeře nebo působivý předkrm na jakékoli setkání.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte těsto na roládu. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmixujte s čerstvým špenátem a 50 g ricotty, aby vznikla hladká směs. Můžete přidat i špetku muškávového mletého oříšku.

  2. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Poté sníh opatrně a po částech vmíchejte do špenátovo-žloutkové směsi. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem do výšky přibližně 1 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Ještě za tepla, ihned po vytažení z trouby, srolujte upečené těsto i s pečicím papírem do ruličky. Nechte ji takto úplně vychladnout.

  3. Mezitím si připravte náplň. Zbylou ricottu vyšlehejte do hladka. Osolte a opepřete ji podle vaší chuti. Přidejte najemno nasekané lístky bazalky a sušená rajčata, která jste nakrájeli na malé kousky.

  4. Jakmile je roláda vychladlá, opatrně ji rozmotejte a sloupněte pečicí papír. Vnitřek těsta rovnoměrně potřete připravenou sýrovou náplní. Přidat můžete i další ingredience - šunku, plátkový sýr, uzeného lososa. Roládu pevně zamotejte zpět. Pro dokonalé spojení chutí a lepší krájení nechte roládu uležet v lednici alespoň 1 hodinu. Poté ji nakrájejte na plátky a můžete podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte