Špagetovou dýni i toto období této zeleniny miluji, báječná lowcarb příloha k masu.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
2 kg |
2 kg |
500 g |
500 g |
3 kusy |
3 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
400 g |
400 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Dýni jsem rozpůlil, vydlabal vnitřek, osolil a zakapal olivovým olejem. Rozpálil jsem troubu na 200 °C a na plechu, na pečícím papíru, jsem ji pekl slupkou nahoru 45 minut. Po upečení otočil půlky dýně a naškrábal vidličkou špagety, jde to krásně.
-
Na pánvi jsem na sádle zesklovatěl cibulku, pak přidal česnek, krátce podusil a přidal maso, osolil a opepřil. Nechal chvíli dusit a pak přidal lahůdkovou papriku a rozmixovaná rajčata i s nálevem. Dusil jsem pod poklicí na mírném ohni cca 45 minut a 15 minut před koncem jsem přidal i na drobné nudličky kapii a feferonku. Občas jsem směs zamíchal. Parmezán na vrch jsem nastrouhal najemno.
Makronutrienty
36%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 433 kJ | 3 607 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 862 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,4 g
1,99 g |
53,3 g
16,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,64 SVJ | 5,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,29 g
2,82 g |
60,8 g
23,5 g |
Bílkoviny | 4,01 g | 33,4 g |
Sůl | 0,249 g | 2,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů