https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Omáčka | |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Špagetovou dýni rozříznete a vydlabete semínka. Potřete máslem nebo ghee a otočíte na pečící papír slupkou nahoru. Pečete cca 30 minut na 180 stupňů.
-
K tomu si připravuji základní boloňskou omáčku (jen maso, cibule, česnek, rajčata, protlak). Touto směsí naplníte dýií a ještě můžete dát ještě nahoru zapéct sýr, já dala halloumi.
Makronutrienty
34%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 396 kJ | 3 356 kJ |
Kalorická hodnota | 94,6 kcal | 802 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,69 g
2,13 g |
48,3 g
18,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,569 SVJ | 4,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,09 g
2,94 g |
51,7 g
24,9 g |
Bílkoviny | 4,9 g | 41,5 g |
Sůl | 0,297 g | 2,52 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů