Tento rok som fakt happy, že sa mi znovu podarilo v @tesco.svk zohnať špagetovú dyňu, ktorú fakt luuubim:)
- 35m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Náplň | |
375 g |
375 g |
100 g |
100 g |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Tekvicu si rozpolíme a zbavíme ju jadierok. Vytreme ju olejom a osolíme. Dáme ju piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na cca 35-40min.
-
Medzitým si spravíme bryndzovú klasiku. Na bryndzovú omaču som použila jedno veľké balenie kyslej smotany (375g) a 1 menšiu bryndzu. Tie som zmiešala dokopy a dochutila sušeným kôprom, mletou rascou, štipkou mletej papriky a pridala som cca 3 menšie pretlačené strúčiky cesnaku.
-
Po dopečení vytiahneme dyňu z rúry, naplníme ju omáčkou a posypeme orestovanou slaninkou.
Vidličkou potom robíme špagetky. A áno, tekvica a bryndza sa k sebe super hodia :)
Makronutrienty
25%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 774 kJ | 6 266 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 1 498 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,74 g
2,63 g |
54,5 g
21,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,674 SVJ | 5,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
4,69 g |
137 g
37,9 g |
Bílkoviny | 3,41 g | 27,6 g |
Sůl | 0,432 g | 3,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů