Tyto slané rohlíčky jsou ideálním řešením na cesty a výlety. Jsou vláčné a chutné i druhý den, což je velkou výhodou.
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
3 hrnky |
3 hrnky |
1 kus |
1 kus |
náplň | |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
Na ozdobu | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme těsto, které se skládá ze tří ingrediencí.
Dáme do misky, ktrerá je v hodná do mikrovlnné trouby rozpustit 1 a 1/2 hrnku strouhané mozzarelly. Použijeme tu strouhanou v sáčku , bez nálevu. Pak zamícháme a přidáme 3/4 hrnku mandlové mouky nebo slunečnicové mouky a 1 vejce. Vše promícháme, chvilku to trvá, ale je potřeba pracovat rychle, aby nám nezačala mozzarella opět tuhnout.
-
Pak si připravíme nápň.Na pánvi opečeme slaninu nebo špek. Do výpeku přilijeme trošku olivového oleje a přidáme dvě větší nakrájené cibule. Tu necháme udělat pěkně dozlatova. Nakonec přisypeme půl sáčku kysaného zelí bez vody a orestujeme.
-
Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry, rozdělíme na 8 dílů.Na každý z nich položíme kousek slaniny a na něj lžíci směsi se zelím.
Zatočíme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.Všechny rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.Můžeme posypat strouhaným parmazánem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 12-20 minut.
Makronutrienty
17%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 456 kJ | 2 682 kJ |
Kalorická hodnota | 348 kcal | 641 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,1 g
3,34 g |
16,8 g
6,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,91 SVJ | 1,68 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,9 g
6,11 g |
55 g
11,3 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 25,7 g |
Sůl | 0,54 g | 0,994 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů