Barva netradiční, ale dobrota veliká.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Salát | |
|---|---|
|
červený 800 g |
800 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
100 ml |
100 ml |
|
100 g |
100 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou a dusíme, než si připravíme mangold.
-
Mangold pečlivě omyjeme a nasekáme nadrobno i s řapíky. Přidáme do hrnce a dusíme, dokud není mangold měkký. Kontrolujeme hlavně řapíky, ty jsou tvrdší. Podle potřeby podléváme malým množstvím vody, aby se mangold nepřipaloval.
-
V mléce rozmícháme mouku, přidáme k mangoldu a společně ještě povaříme.
Nakonec zjemníme smetanou a osolíme. Když je směs moc řídká, redukujeme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
Makronutrienty
53%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 198 kJ | 545 kJ |
| Kalorická hodnota | 47,3 kcal | 130 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,73 g
1,21 g |
13 g
3,34 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,473 SVJ | 1,3 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,99 g
0,95 g |
5,48 g
2,61 g |
| Bílkoviny | 2,26 g | 6,22 g |
| Sůl | 0,463 g | 1,28 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














