Úžasná šťavnatá lowcarb sekaná, chutná teplá i studená.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Na sádle osmažím cibuli a nechám vychladnout, přidám k mletému masu, zaliji vodou a ponorným mixérem prošlehám. Přidám najemno nastrouhanou mrkev a ostatní ingredience, jako poslední zamíchám na kostičky nakrájený sýr, nechám odležet do druhého dne.
-
Formu si vyložím slaninou, nandám těsto a zakryji, peču na 200°C cca 45minut, odkryji a dopeču.
Makronutrienty
4%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 984 kJ | 2 527 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 604 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,32 g
0,796 g |
3,38 g
2,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,132 SVJ | 0,338 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
8,16 g |
48,4 g
21 g |
Bílkoviny | 14,4 g | 36,9 g |
Sůl | 0,544 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů