- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Rizoto | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,5 ml |
0,5 ml |
|
nízkotučný 50 g |
50 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Rýži společně s cibulí opražíme v hrnci do světle zlaté barvy. Přidáme víno, šafrán a sůl zamícháme a vaříme.
-
Postupně podlíváme vývarem. Když je rýže měkká a vývaru v hrnci máme cca 1 dcl, zamícháme do rizota nízkotučný sýr. Tím získáme krémovou konzistenci bez použití másla.
-
Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.
Makronutrienty
77%
14%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 286 kJ | 1 162 kJ |
| Kalorická hodnota | 68,5 kcal | 278 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
1,63 g |
49,4 g
6,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 4,94 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,31 g
1,15 g |
5,33 g
4,67 g |
| Bílkoviny | 2,25 g | 9,15 g |
| Sůl | 0,697 g | 2,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














