Mleté maso miluju, jedna z možností nízkosacharidového oběda:)
- 1h:20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 200 g |
1 200 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
mražený špenát listový, řezaný 500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
100 g |
100 g |
Kaše | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do mletého masa (1,2kg vepřová plec) jsem zamíchala smetanu a nechala v ledničce do druhého dne. Pak jsem přidala 3 vejce, plnotuč.hořčici a koření, trochu soli.
-
Na pánvi jsem osmahla cibulku, česnek a na to chvíli promíchnout špenát. Většinou dávám čerstvý listový, ale ten teď neměli, tak mražený. Dochutila jsem pepřem a solí a natřela tím maso, na to suš.rajčata.
-
Smotala pomocí fólie, na kterou se to maso rozprostře, přenesla na plech, potřela ještě hořčicí. Peče se cca hodinu.
-
Jako přílohu jsem zvolila kaši z kedlubny a máslové dýně, rozmixovanou s máslem, bylinkami a chilli.
Makronutrienty
19%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 704 kJ | 2 255 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 539 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,9 g
1,43 g |
15,7 g
4,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,49 SVJ | 1,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
5,57 g |
42,2 g
17,8 g |
Bílkoviny | 8,19 g | 26,2 g |
Sůl | 0,686 g | 2,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů