S bezlepkovým kynutým pečivem to není jen tak, tyto rohlíky jsem ochutnala a jsou vážně jako "normální", moc dobré!
- 2h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
370 g |
370 g |
|
30 g |
30 g |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 g |
1 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Navrch | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vlažné vodě s cukrem necháte vzejít rozdrobené droždí a zaděláte klasicky těsto. Nechám hodinu kynout pod utěrkou v teple.
-
Vykynuté těsto dáme na vál, vyválíme velký kruh, rozdělíme nožem na šest dílů (jako pizzu).
Každý dílek rolujeme od nejširšího konce do tvaru rohlíku.
-
Necháme kynout na plechu ještě 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem/mákem/solí.
Pečeme asi 25 minut na 200°C dozlatova.
-
Pochopitelně ještě vlažné jsou nejlepší:)
Makronutrienty
69%
14%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 050 kJ | 1 465 kJ |
| Kalorická hodnota | 251 kcal | 350 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
35,3 g
2,1 g |
49,3 g
2,93 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,53 SVJ | 4,93 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,08 g
1,62 g |
12,7 g
2,27 g |
| Bílkoviny | 6,95 g | 9,71 g |
| Sůl | 0,799 g | 1,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














