Lákavé nízkosacharidové jídlo se zajímavými přílohami bez mouky, zkuste!
Děkujeme Ladě Michové za krásný recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zeleninové ragú | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
Maso | |
340 g |
340 g |
2 g |
2 g |
1 g |
1 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Kedlubna | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V hlubší pánvi jsem na oleji osmahla nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak jsem přidala cuketu nakrájenou na kostičky a opět krátce osmahla. Pak jsem přidala nakrájené rajče a papriky. Osolila jsem, opepřila a okořenila provensálským kořením. Lehce jsem podlila vodou a chvíli dusila.
-
Plátky vepřové kýty (340 g) jsem lehce naklepala, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem. Pak jsem je orestovala na pánvi na oleji.
-
Jednu velkou kedlubnu (380 g) jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a k uvařené kedlubně přidala ještě plátek másla. Kedlubna je pak lahodnější.
Makronutrienty
19%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 426 kJ | 2 478 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 592 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,26 g
0,717 g |
18,9 g
4,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,326 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,51 g
2,04 g |
43,7 g
11,9 g |
Bílkoviny | 6,4 g | 37,2 g |
Sůl | 0,434 g | 2,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů