
A zase ty LC květákové placičky. Já je prostě miluju. Patří k mým oblíbeným nízkosacharidovým přílohám. Jsou velmi lahodné a úplně se rozplývají na jazyku. A taky je to dobrý tip jak zužitkovat zbytek květáku.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Placičky | |
---|---|
450 g |
450 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Maso | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu slila a květák rozmačkala mačkadlem na brambory.
Přidala jsem trochu pepře, lahůdkové droždí, vejce a sýr. Už nesolím, protože lahůdkové droždí je slané dost.
-
Vše jsem promíchala a na plech na pečící papír lžící utvořila placičky. Pečící papír jsem předtím lehce potřela olivovým olejem.
Plech jsem vložila do předehřáté trouby a pekla půl hodiny. Pak jsem placičky otočila a nechala péct ještě 10 minut z druhé strany.
-
Maso jsem osolila himalájskou solí, lehce opepřila a posypala grilovacím kořením bez soli. Restovala jsem na pánvi na přepuštěném másle.
Zeleninu jsem pokapala avokádovým olejem.
Makronutrienty
11%
65%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 474 kJ | 2 697 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 645 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,38 g
1,05 g |
13,5 g
5,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,238 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,25 g
2,72 g |
29,9 g
15,4 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 79 g |
Sůl | 1,15 g | 6,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů