
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný 180 g |
180 g |
70 g |
70 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Příprava je víc než jednoduchá. Jogurt navrstvíme na talíř a posypeme pokrájeným ovocem a na sekanými ořechy. Nakonec posypeme skořicí.
Makronutrienty
32%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 376 kJ | 999 kJ |
Kalorická hodnota | 89,9 kcal | 239 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,62 g
4,55 g |
14,9 g
12,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,562 SVJ | 1,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,19 g
1,02 g |
11,1 g
2,71 g |
Bílkoviny | 7,97 g | 21,2 g |
Sůl | 0,069 g | 0,182 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů