Rebarbora je skvělé sezónní ovoce, koláč s ní známe všichni. Těsto je šlehačkové, křehké a voňavé, náplň to zjemní a drobenka ovoní.
- 45m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
180 g |
180 g |
Rozpuštěné, možno dát olej 60 g |
60 g |
280 g |
280 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
800 g |
800 g |
Drobenka | |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Velký plech si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Očistíme si rebarboru a nakrájíme na malé kousky.
Uděláme si drobenku.
Smícháme si vše na tvarohovou náplň.
-
Ušleháme vajíčka s cukrem, přišleháme šlehačku a máslo.
Snížíme otáčky a přidáme mouku+sůl +prášek do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech, na něj tvarohovou náplň, rebarboru a nakonec drobenku.
-
Pečeme asi 30 minut/190°C do růžova.
Vlažný je báječný, druhý den rozleželý taky :).
Makronutrienty
64%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 817 kJ | 532 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 127 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,5 g
11,3 g |
16 g
7,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,45 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,86 g
4,85 g |
5,77 g
3,16 g |
Bílkoviny | 5,15 g | 3,35 g |
Sůl | 0,344 g | 0,224 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů