Nejoblíbenější nízkosacharidový (low carb) recept od Patricie Kesynka - děkujeme!
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
sweet dumplings jsou nejlepší, ale s cuketou je to odlehčenější 2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
500 g |
500 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
|
4 stroužky |
4 stroužky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
navrch 1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Uříznout vršek cuket a vydlabat. Zpěnit jednu velkou cibuli, přidat 500 g hovězího mletého masa a sůl a pepř. Až je maso osmahnuté, přidat pokrájené vydlabané vnitřky cuket (nedavala jsem vše) a dvě velká rajčata.
-
Povařit a přidat rajčata v konzervě, česnek a koření dle chuti. Já dala Luciferovo potěšení (koření od tetiny), bazalku, oregano, tymián a bobkový list. Odvařit co nejvíc vody a přidat hrst strouhaného sýra emental.
-
Naplnit cukety, nahoru trochu strouhaného sýra a dát na pekáč a trošku podlít vodou. Péct do změknutí cukety (kontroluji nožem).
-
Ten stejný recept dělám na podzim s dýněmi, nejlepší je to se sweet dumplings, mají chuť jako pečené kaštany, ale s cuketou je to dietnější a méně sacharidů..
Makronutrienty
18%
47%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 394 kJ | 3 272 kJ |
| Kalorická hodnota | 94,1 kcal | 782 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,15 g
1,03 g |
26,2 g
8,55 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,315 SVJ | 2,62 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,94 g
3,14 g |
49,4 g
26,1 g |
| Bílkoviny | 8,08 g | 67,1 g |
| Sůl | 0,498 g | 4,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













