V čase cuket je fajn si toto zajímavé lowcarb jídlo udělat.
Děkujeme Lucii Bravencové za recept :)
- 1h:10m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Cuketa | |
---|---|
kulatá 1 kus |
1 kus |
Náplň | |
750 g |
750 g |
nebo jiné husté omáčky 300 g |
300 g |
1 stonek |
1 stonek |
nahrubo strouhaná 1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ukrojíme vršek kulaté cukety a vydlabeme vnitřek. Pokud se nám
povede vydlabat i pevnou hmotu, nakrájíme ji na kousky. Ale
raději necháme dostatečně silnou stěnu.
Rozpálíme troubu na 190 stupňů.
-
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, sůl, pepř.
Když změkne, osmahneme i maso.
Nakonec přidáme salsu a promícháme.
-
Směs po sběračkách vlijeme do cukety, kterou jsme si dali na plech
na pečicí papír. Upěchujeme. Pečeme do změknutí, cca hodinu.
Pokud pečeme s poklopem z cukety, trvá pečení déle. Po půl hodině je vhodné odkrýt a dopéct bez poklopu.
-
Podáváme upečenou směs, je spíše v tekuté formě. Dá se vydlabat
i upečený vnitřek cukety. Druhý den už bývá ztuhlejší.
Makronutrienty
25%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 622 kJ | 16 155 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 3 861 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,83 g
2,4 g |
151 g
62,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,583 SVJ | 15,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
4,02 g |
303 g
104 g |
Bílkoviny | 5,81 g | 151 g |
Sůl | 0,569 g | 14,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů