I zdánlivě obyčejné jídlo si můžeme udělat neobyčejně, chutně a hlavně zdravě - zde nízkosacharidově (LC)
Tento recept určitě stojí za vyzkoušení :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Marináda | |
---|---|
50 g |
50 g |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
400 g |
400 g |
Kedlubnové hranolky | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme dohromady a do vzniklé marinády naložené křídla (já nakládala den předem). Pečeme na pečícím papíře na 180° zhruba 40 minut.
-
1 velkou kedlubnu rozkrojíme na půl a cca 15 minut povaříme do poloměkka. Nakrájíme na hranolky, pokapeme trochu olivovým olejem a pečeme v troubě na pečícím papíře do zlatava (na 190 °zhruba 20 minut). Po upečení osolíme.
Makronutrienty
14%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 867 kJ | 2 830 kJ |
Kalorická hodnota | 207 kcal | 676 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,64 g
0,367 g |
15,1 g
1,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,464 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
6,48 g |
51,5 g
21,1 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 41,7 g |
Sůl | 1,68 g | 5,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů