Ideální nízkosacharidový oběd či večeře na zahřátí v chladném podzimním počasí.
Za recept děkujeme Ladě Michové :)
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Krém | |
|---|---|
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kg |
1 kg |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
10 g |
10 g |
|
1 litr |
1 litr |
|
90 ml |
90 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
3 špetky |
3 špetky |
|
4 lžičky |
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Postup: na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, koriandr, kmín, chilli papričku, curry pastu a ještě krátce osmahneme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, cca 15 - 20 minut.
-
Odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a dochutíme dle potřeby solí, případně i pepřem. Vrátíme zpět na oheň a prohřejeme, ale už nevaříme.
Ozdobíme smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.
Makronutrienty
64%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 127 kJ | 713 kJ |
| Kalorická hodnota | 30,3 kcal | 170 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,2 g
1,91 g |
23,6 g
10,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,42 SVJ | 2,36 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,38 g
0,56 g |
7,73 g
3,15 g |
| Bílkoviny | 0,952 g | 5,35 g |
| Sůl | 0,608 g | 3,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














