Efektní lowcarb lehké jídlo :)
Krásný den, dobrou chuť a sleduj zde:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 25m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Batát | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
sušený 20 g |
20 g |
|
20 g |
20 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 ml |
2 ml |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Tvaroh | |
|
125 g |
125 g |
|
5 g |
5 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Batát vyrhneme, pokapeme olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Pečeme na 190 doměkka.
Poté vyndáme z alobalu, nařízneme a vydlabeme vnitřek. Smícháme se špekem, sýrem, cibulkou a okořeníme. Dáme zpět do batátu a zapečeme.
-
Tvaroh smícháme s nasekanými sušenými rajčaty a lžičkou majonézy (nemusí být).
Makronutrienty
50%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 592 kJ | 2 636 kJ |
| Kalorická hodnota | 142 kcal | 630 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
13,1 g
3,94 g |
58,1 g
17,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,31 SVJ | 5,81 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,85 g
3,09 g |
34,9 g
13,8 g |
| Bílkoviny | 5,19 g | 23,1 g |
| Sůl | 0,575 g | 2,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













