Skvělé zdravé jídlo, ryba + lowcarb příloha je vždycky top!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 2h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kapr | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Zelenina | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Česnek rozetřu se solí, přidám olej, pepř, tymián a promíchám, potřu kapra a nechám v lednici odležet 2 hodiny.
Máslem vytřu zapékací misku, dám porce kapra, a pokladu zbytkem másla, peču na 180°C 30 minut.
-
Brokolici povařím 3 minuty, zchladím a nechám okapat. Na pánvi si rozehřeji máslo s olejem, přidám na čtvrtky pokrájené ředkvičky a restuji asi 3 minuty, přidám brokolici, párkrát prohodím, osolím a opepřím.
Makronutrienty
13%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 608 kJ | 2 374 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 567 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,16 g
0,664 g |
12,3 g
2,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,316 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
4,36 g |
42 g
17 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 39,6 g |
Sůl | 0,819 g | 3,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů