Skvělé barevné lowcarb jídlo od Terezy Kalašové, děkujeme :)
- 6h:35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
150 g |
150 g |
25 g |
25 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 15 g |
15 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Pyré | |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Jazyk osolte a vařte v pomalém hrnci 6 hodin na high nebo klasicky, dokud nebude jazyk měkký.
Zeleninu krátce povařte nebo nechte rozmrznout, rozmixujte spolu se zakysanou smetanou, solí, pepřem a lžičkou čekankového sirupu.
-
Uvařený jazyk oloupejte a nakrájejte. Obalte ve směsi droždí, sýru, papriky, soli a pepře a pečte na 180 stupňů 30 minut.
Makronutrienty
19%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 019 kJ | 4 622 kJ |
Kalorická hodnota | 244 kcal | 1 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,78 g
3,02 g |
30,7 g
13,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,678 SVJ | 3,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,9 g
5,78 g |
90,5 g
26,2 g |
Bílkoviny | 9,35 g | 42,4 g |
Sůl | 0,534 g | 2,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů