Moc dobré lowcarb jídlo, zkuste a uvidíte...kdo miluje adžiku, jistě si pochutná.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h:25m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Papriky | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
140 g |
140 g |
Celer | |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Smetanu s protlakem rozmíchám v zapékací misce.
Maso s jemně nakrájenou cibulí, vejcem a kořením vymíchám a naplním do očištěných paprik, které naskládám do misky. Peču zakryté na 180°C zhruba hodinu, pak odkryji a peču dalších 20minut.
-
Celer nakrájím na malé kusy a uvařím v osolené vodě s kurkumou, sliji, přidám plátek másla, petrželku a promíchám.
Makronutrienty
36%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 477 kJ | 2 968 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 709 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,85 g
1,28 g |
42,6 g
7,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,685 SVJ | 4,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,96 g
3,98 g |
49,5 g
24,8 g |
Bílkoviny | 4,32 g | 26,9 g |
Sůl | 0,506 g | 3,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů