PAŽITKOVÉ KRÉMOVÉ RIZOTO se SLANINOU a SUŠENÝMI RAJČATY

PAŽITKOVÉ KRÉMOVÉ RIZOTO se SLANINOU a SUŠENÝMI RAJČATY

Rychlovka - zdravé lowcarb jídlo, které milují i děti.

Děkujeme za krásný recept Lucce Valchové :)

Postup přípravy

  1. Paralelně si ve větší pánvi připravíme rýží a v menší pánvi zbylé suroviny a pak vše spojíme.

  2. Rozehřejeme pánve a do větší pánve dáme 2 PL koko oleje a do menší pánve 1 PL koko oleje.

    Do větší pánve dáme květákovou rýži, lehce ji osolíme a na mírnějším plameni pozvolna restujeme.

  3. Až rýže začne hezky zlátnout, přidáme část pažitky a několik PL smetany, za stálého promíchávání necháme smetanu skoro vstřebat. Postup párkrát zopakujeme, než dosáhneme požadované krémové konzistence.

  4. V menší pánvi restujeme cibulku do zesklovatění, poté přidáme slaninu a rajčata, prolisovaný česnek, lehce opepříme a restujeme vše spolu do doby než máme orestovanou slaninu.

  5. Na závěr směs s rajčaty vmícháme do krémové rýže, zasypeme parmazánem a finálně poctivě spolu promícháme :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte