Rychlovka - zdravé lowcarb jídlo, které milují i děti.
Děkujeme za krásný recept Lucce Valchové :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
udělat si z něj "rýži" posekáním či strouháním 400 g |
400 g |
na kostičky 125 g |
125 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Paralelně si ve větší pánvi připravíme rýží a v menší pánvi zbylé suroviny a pak vše spojíme.
-
Rozehřejeme pánve a do větší pánve dáme 2 PL koko oleje a do menší pánve 1 PL koko oleje.
Do větší pánve dáme květákovou rýži, lehce ji osolíme a na mírnějším plameni pozvolna restujeme.
-
Až rýže začne hezky zlátnout, přidáme část pažitky a několik PL smetany, za stálého promíchávání necháme smetanu skoro vstřebat. Postup párkrát zopakujeme, než dosáhneme požadované krémové konzistence.
-
V menší pánvi restujeme cibulku do zesklovatění, poté přidáme slaninu a rajčata, prolisovaný česnek, lehce opepříme a restujeme vše spolu do doby než máme orestovanou slaninu.
-
Na závěr směs s rajčaty vmícháme do krémové rýže, zasypeme parmazánem a finálně poctivě spolu promícháme :)
Makronutrienty
27%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 959 kJ | 4 472 kJ |
Kalorická hodnota | 229 kcal | 1 069 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,24 g
5,78 g |
43,1 g
27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,924 SVJ | 4,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,9 g
10,3 g |
92,8 g
47,9 g |
Bílkoviny | 4,76 g | 22,2 g |
Sůl | 2,93 g | 13,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů