PASTÝŘSKÝ KOLÁČ - LC

PASTÝŘSKÝ KOLÁČ - LC

Není to lowcarb jídlo, které by na talíři vypadalo extra "rajcovně", zvlášť když ho naservírujete hnedka po vytažení z trouby. Ale zaručuji, že co bude chybět očím, bude bohatě vynahrazeno chuťovým buňkám!

Říká autorka Lucka Valchová, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Předpříprava: Dýni oloupeme, zbavíme jader a měkkého vnitřku a nakrájíme na menší koustky. Oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno. Pekáč vymažeme máslem a vysepeme LSD droždím. Zapneme troubu na 200 °C.

  2. Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibuli zesklovatíme. Poté přidáme mrkev a celer a restujeme 5 minut. Přidáme mleté maso, pořádně rozmícháme a restujeme dalších 5 minut.

  3. Přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a bobkový list a pořádně promícháme. Celou směs na pánvi přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a nechame zhruba 20-30 minut vařit (občas promícháme), dokud směs nezhoustne. Vyndáme bobkové lístky, opepříme a případně dosolíme.

  4. Mezitím uvaříme dýní. Uvařenou dýní slijeme a rozmačkáme. Přilijeme teplou smetanu, přidáme máslo a parmazán. Osolíme, opepříme a vše rozmixujeme do hladkého pyré.

  5. Na dno pekáčku rozprostřeme po celé ploše masovou směs a navrch dýňové pyré. Dáme do trouby a zapečeme cca 20 minut (až začne krusta zlátnout).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte