Lowcarb dort - třeba na Velikonoce či oslavu.
Další recepty, fotky, příběhy naleznete i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 21cm | |
---|---|
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
4 kusy |
4 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 ml |
250 ml |
máslo z lískových oříšků, krém 40 g |
40 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se solí do pevného sněhu, žloutky s vodou a xylitolu do světlé pěny. Do žloutkové pěny přidáme mandlovou mouku, kokos, prášek do pečiva a opatrně zamícháme. Poté pomalu lehce vmícháme sníh a nalijeme do formy (21cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 20-25 minut - špejlí prověříme propečení).
-
Smetanu si vyšleháme s tvarohem, poté přišleháme ořechové máslo a kdo potřebuje dosladí ještě čekankovým sirupem.
Korpus si rozřízneme na dva platy a necháme vychladnout, poté skládáme do formy - korpus, krém, korpus, krém, zdobení (fialky, mladé listy angreštu, borůvky).
Makronutrienty
16%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 022 kJ | 1 037 kJ |
Kalorická hodnota | 244 kcal | 248 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,85 g
2,59 g |
5,94 g
2,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,585 SVJ | 0,594 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
8,57 g |
21,2 g
8,7 g |
Bílkoviny | 9,72 g | 9,87 g |
Sůl | 0,283 g | 0,287 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů