Další varianta nízkosacharidového oběda na cesty, k vodě...
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
5 kusů |
5 kusů |
Zálivka | |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvaříme si vajíčko, připravíme zálivku.
Pak už jen vrstvíme do sklenice rajče, vajíčko, okurku, lososa, salát.
-
Lehce zmáčkneme, zalijeme zálivkou a zašroubujeme víčko.
Dáme do chladu a před konzumací párkrát otočíme víčkem dolů, aby se nám zálivka dostala všude.
-
Opravdu se nám to osvědčilo už mnohokrát, hlavně ve vedrech k vodě...
Makronutrienty
21%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 290 kJ | 1 443 kJ |
Kalorická hodnota | 69,3 kcal | 345 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,64 g
1,12 g |
13,1 g
5,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,264 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,53 g
0,843 g |
17,6 g
4,2 g |
Bílkoviny | 6,7 g | 33,4 g |
Sůl | 0,466 g | 2,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů