- 20m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
120 g |
120 g |
2 kusy |
2 kusy |
400 g |
400 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
Náplň | |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Může zůstat trochu řidší. Přidáme tvaroh a ochutíme cukrem.
-
Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem.
Dno formy vyložíme piškoty, potřeme je třetinou krému. Krém pokryjeme pokrájenými jahodami a opět navrstvíme jednu třetinu krému. Na krém naskládáme piškoty a potřeme poslední třetinou krému.
Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do druhého dne do lednice.
Makronutrienty
38%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 758 kJ | 977 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,4 g
7,39 g |
14,7 g
9,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,14 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
7,2 g |
16,8 g
9,28 g |
Bílkoviny | 5,35 g | 6,89 g |
Sůl | 0,06 g | 0,077 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů