Výborné nízkosacharidové (lowcarb) vánoční cukroví, můžete udělat i jako košíčky.
Nafoukané proto, protože se těsto při pečení hodně nafoukne. Recept je celkem snadný a dobrý. Má jen jedno malé úskalí. Musí vychladnout ve formičkách. Já mám pěkné teflonové, ale je jich málo. Takže tato dávka je na jeden plech (30ks formiček).
- 1h
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
15 g |
15 g |
20 g |
20 g |
25 g |
25 g |
15 g |
15 g |
40 g |
40 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smícháme, tuk můžeme nejdřív rozpustit.
Dáme na hodinu do lednice.
-
Vmačkáme tenkou vrstvu do formiček.
Pečeme na 160°C cca 8 min. Lehce nahnědlé.
Pozor, jsou nafoukané a extrémně měkké.
Nedotykat se. Počkat až úplně vychladnou a pak vyklepnout.
-
Ve smetaně rozpustíme čokoládu a přisypeme ořechy. Konzistence asi jako tekutá krupicová kaše. Když trochu zchladne (stane se hustou) plníme ořechy. Dozdobíme.
Makronutrienty
20%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 136 kJ | 470 kJ |
Kalorická hodnota | 510 kcal | 112 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
4,11 g |
3,23 g
0,903 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 0,323 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
46,9 g
11,7 g |
10,3 g
2,58 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 2,27 g |
Sůl | 0,048 g | 0,011 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů