- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Soja | |
---|---|
400 g |
400 g |
400 g |
400 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vařenou mladou sóji Edame necháme rozmrznout, nasypeme na pánev, přidáme polovinu Valašské kyšky a necháme povařit.
-
Ve zbylé polovině kyšky rozmícháme hladkou mouku a přilijeme na pánev. Důkladně promícháme a povaříme cca 5 minut. Dochutíme solí.
-
Servírujeme jako přílohu ke steaku nebo jako samostatné bezmasé jídlo.
Makronutrienty
39%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 439 kJ | 917 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 219 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,53 g
1,96 g |
17,8 g
4,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,853 SVJ | 1,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,58 g
0,969 g |
9,56 g
2,02 g |
Bílkoviny | 8,91 g | 18,6 g |
Sůl | 0,416 g | 0,869 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů