Vajíčková snídaně s extra porcí bílkovin navíc díky přidání cottage sýru. Ten navíc dodá celé směsi krémovitost a jemnost. Mňam!
Postup přípravy
-
Rozklepneme vejce a rozmixujeme dohromady s cottage sýrem - chutě se tak lépe spojí. Nicméně cottage sýr s vajíčky lze normálně dohromady promíchat i vidličkou. Celou směs pak nalijeme na pánev s rozehřátým ghíčkem a vaříme dokud nejsou vajíčka hotová.
Pozor, abychom vajíčka nevařili příliš dlouho, budou pak suchá. Směs mícháme pomaličku, spíše jen vždy vajíčka seškrabujeme směrem ke středu pánve.
K hotovým vajíčkům přídáme sůl, pepř, případně i třeba pažitku, jarní cibulku, apod. Na talíř si přidáme i nějakou zeleninu, ovoce nebo oříšky.
Makronutrienty
6%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 604 kJ | 1 511 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 361 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,34 g
0,564 g |
3,35 g
1,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,134 SVJ | 0,335 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,72 g
3,79 g |
24,3 g
9,49 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 30,8 g |
Sůl | 0,548 g | 1,37 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů