Báječná lowcarb večeře/oběd, ozdobit můžeme čím chceme.
Další recepty Terezky Kalašové na #fitreceptyprokazdeho
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
na potření 1 kus |
1 kus |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smíchejte kuřecí maso s vejcem a passatou a moukou, osolte. Rovnoměrně rozetřete na plech na pečící papír a potřete vejcem. Pečte 15 minut na 200 stupňů.
-
Následně potřete protlakem, přidejte rajčata, oregáno, sýr a pepř a dopečte dalších 10 - 15 minut.
Makronutrienty
11%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 727 kJ | 1 657 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 396 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,35 g
0,607 g |
7,64 g
1,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,335 SVJ | 0,764 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
3,61 g |
23,6 g
8,22 g |
Bílkoviny | 17 g | 38,8 g |
Sůl | 0,529 g | 1,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů