Tučné lowcarb jídlo, nejlépe na Silvestra :)
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Marináda | |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
0,5 kg libovějšího bůčku nakrájím na 1cm silné plátky, nařežu kůži se sádlem, naklepu, osolím a opepřím. Potřu marinádou a nechám přes noc odležet.
-
Pekáč vymažu olejem, vyskládám vedle sebe plátky masa a přikryté peču na 200°C 15minut,odkryji a dopeču, jednou otočím.
Makronutrienty
11%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 303 kJ | 4 609 kJ |
Kalorická hodnota | 312 kcal | 1 102 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,72 g
0,231 g |
16,7 g
0,815 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,472 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,5 g
6,23 g |
101 g
22 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 36,4 g |
Sůl | 1,47 g | 5,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů