Rychlá, jednoduchá a skvělá "buchta" chutnala sousedům i domácím... Konzistence díky avokádu je velmi jemná a vlahá. Tentokrát jsme ho vytvořili jako bezlepkový dort k narozeninám. Děti ho snídaly tři dny a byl stále skvělý.
- 30m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kg |
5 kg |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vajíčka klidně ručně metličkou třeme s cukry, citrónem až se vše spojí a cukr se rozpustí, přidáme džem a olej, dále třeme až se hmota spojí. Přisypeme avokádo a opět prošleháváme. Nakonec přisypeme směs mouky, soli, kypřícího prášku a máku a už jen jemně promícháme stěrkou.
-
Těsto naplníme do vymazané formy či remosky, (troubu je lepší mít nahřátou), pečeme cca 20 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. Formu s koláčem necháme vychladnout na mřížce či ve stojánku remosky a servírujeme.
Makronutrienty
26%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 872 kJ | 4 394 kJ |
Kalorická hodnota | 208 kcal | 1 050 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,8 g
5,03 g |
44,3 g
25,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,88 SVJ | 4,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
3 g |
71,3 g
15,1 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 57,8 g |
Sůl | 0,35 g | 1,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů