Téměř bezpracné kuře z remosky.
- 2h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Jídlo | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
75 g |
75 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
3 špetky |
3 špetky |
Postup přípravy
-
I když v receptu už je kuře naporcované, tak začneme tím, že si ho naporcujeme. Jednotlivé části nasolíme a necháme chvíli odstát (ideálně hodinku, ale není nutné), z toho co zbyde si můžeme udělat vývar.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozprostřeme na dno remosky a na ni klademe jednotlivé části kuřete. Ještě jednou trochu posolíme a popepříme a poklademe plátky másla. Zavřeme, zapneme remosku a nyní můžeme na kuře na dvě hodinky klidně zapomenout. Po dvou hodinách (klidně mu můžete dopřát i více času, pak se budou rozpadat i kosti) máme téměř bez práce hotovo.
Makronutrienty
14%
60%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 500 kJ | 1 868 kJ |
| Kalorická hodnota | 120 kcal | 446 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,19 g
1,4 g |
11,9 g
5,24 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,319 SVJ | 1,19 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,88 g
3 g |
22 g
11,2 g |
| Bílkoviny | 13,4 g | 50,2 g |
| Sůl | 1,41 g | 5,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů







