Makové muffiny z kokosové mouky

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Makové muffiny z kokosové mouky

Pečení z kokosové mouky je hodně specifické, je vysoce nasákavá a má vysoký obsah vlákniny, pečivo je z ní spíš sušší a drobivé. Ráda ji proto kombinuju s tapiokovou moukou, někdo by mohl říct, že je to jen nevýživný škrob, ale jedná se z velké míry o tzv. rezistentní škrob, který se v žaludku a tenkém střevě nerozkládá a krmí se jím prospěšné baktérie sídlící v tlustém střevě. A to už zní mnohem lépe, co myslíte?

Postup přípravy

  1. Rozklepejte vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh, žloutky promíchejte s medem a vodou.

  2. Ke žloutkové směsi přidejte směs z kokosové mouky, tapiokového škrobu, mletého máku a prášku do pečiva a nakonec opatrně po částech vmíchejte bílkový sníh.

  3. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a upečte je v troubě vyhřáté na 180 °C, bude to trvat přibližně 30 minut. Propečenost zkuste zapíchnutím špejle, těsto by se na ni nemělo lepit. Hotové makové muffiny vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte