Lahodný a efektní low carb dezert. :)
- 45m
- 18 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
40 g |
40 g |
|
24% 150 g |
150 g |
|
60 g |
60 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 50 g |
50 g |
|
20 g |
20 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
|
z jednoho citrónu 1 lžíce |
1 lžíce |
| Krém | |
|
smetana ke šlehání v krabičce 33% 250 g |
250 g |
|
já měla créme fraiche (což je mírně zakysaná smetana s obsahem tuku min. 30 %) 200 g |
200 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
použila jsem vanilkový erythritol (vyrobí se tak, že do sklenice s pískovým erythritolem nalámete vanilkový lusk) 3 lžičky |
3 lžičky |
|
posekané na ozdobu 5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Zakysanou smetanu s vejci, solí, erythritolem a citrónovou kůrou důkladně promícháme. Pak přidáme smíchané suché ingredience.
Těsto nandáme do silikonových košíčků, asi tak ze 3/4. Plech s košíčky vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25 minut.
-
Krém: Vyšleháme šlehačku. V jiné misce prošleháme créme fraîche, citrónovou šťávu a erythritol. Obojí smícháme dohromady, naplníme cukrářský sáček a nazdobíme vychladlé košíčky.
Nakonec posypeme pistáciemi a dáme do ledničky vychladit.
Makronutrienty
21%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 023 kJ | 583 kJ |
| Kalorická hodnota | 244 kcal | 139 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,5 g
2,57 g |
4,28 g
1,47 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,75 SVJ | 0,428 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22 g
9,69 g |
12,6 g
5,53 g |
| Bílkoviny | 6,61 g | 3,77 g |
| Sůl | 0,414 g | 0,236 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














