Zdravější nízkosacharidová (LC) verze oblíbeného Salka. Použijte jako běžné Salko, čili do krémů, na pohár, nebonařeďte rumem a máte vaječný koňak:)
- 15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Všechny ingredience přivést k varu (nepřilnavá pánev), pak maličko snížit plamen, vařit do zhoustnutí. Po celou dobu vaření míchat, ze začátku méně, na konci opravdu stále. Při konzistenci husté kaše přelít do připravené sklenice (po chladnutí ještě trochu zhoustne).
Pokud chcete dobrý výsledek, rozhodně nezaměňujte za jiné sladidlo. Například erythritol se vysráží a vytváří krystalky.
Makronutrienty
37%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 332 kJ | 419 kJ |
Kalorická hodnota | 318 kcal | 100 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
2,34 g |
5,82 g
0,736 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 0,582 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,7 g
18,3 g |
9,34 g
5,76 g |
Bílkoviny | 1,87 g | 0,588 g |
Sůl | 0,081 g | 0,026 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů