Low carb slaný francouzský koláč - quiche

Zdena

Low carb slaný francouzský koláč - quiche

Tento jednoduchý LC slaný koláč můžete upéct v různých variantách - kombinace sýrů a zeleniny. Tato varianta nízkosacharidového koláče je s cibulí a pórkem. Nebojte se improvizovat :). Nebojte se vyzkoušet lupinovou mouku - dobře se z ní peče a navíc je oproti oříškovým moukám levná.

Postup přípravy

  1. Těsto - korpus - z uvedených surovin vypracujeme těsto. Já jsem vše dala do sekáčku - lze požít i mixér. Těsto jsem namačkala rukou namočenou ve studené vodě do koláčové formy o průměru 22cm. Předpekla jsem 15min v troubě při teplotě180 stupňů.

  2. Nádivka - na sádle jsem osmažila nakrájenou anglickou, přidala česnek a lehce jej osmahla, následně jsem přidala cibuli a osmažila do zlatava a nakonec ještě pórek a opět lehce osmahla.

  3. V míse jsem smíchala sýr, tvaroh, vejce a okořenila, přidala osmahnutou cibulí s pórkem. Vzniklou směs jsem navrstvila na předpečený korpus. Pekla jsem na 180 st. cca 20minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte