Tyto skvělé miniburgery chutnaly skvěle a ještě super vypadaly a jak známo jí se hlavně očima:-)
- 2h
- 9 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
900 g |
900 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 mg |
1 mg |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,5 svazku |
0,5 svazku |
1 hrnek |
1 hrnek |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 svazek |
1 svazek |
2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
80 g |
80 g |
20 g |
20 g |
25 g |
25 g |
25 g |
25 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Burgry si připrávíme z mletého masa, přidáme sůl, pepř, mletou papriku. Na kostičky nakrájíme červenou papriku a jarní cibulku a přidáme ke směsi. Vytvoříme burgry a opečeme na grilu nebo na pánvi. My k nim upekli jogurtové houstičky podle receptu ,který také najdete popsaný ve videu.na dip ,který jsme do burgerů použili jsme rozmíchali zakysanou smetanu,trošku majonézy, kečup a chilli koření.burgry jsme nakonec doplnili rukolou, plátkem mozarely a rajčete . chutnaly výborně!!!vyzkoušíte?
Makronutrienty
12%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 117 kJ | 2 869 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 686 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,88 g
2,2 g |
12,5 g
5,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,488 SVJ | 1,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
7,55 g |
58,5 g
19,4 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 29,8 g |
Sůl | 0,631 g | 1,62 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů