Květákový dort s hermelínem - LC

Květákový dort s hermelínem - LC

Tento lowcarb slaný dort je výtečný teplý i studený. Použít můžete i jiný sýr než Hermelín, doplníme čerstvou zeleninou a pochutnáme si - inspirace od Jozefa Kabáta.

Za tento krásný recept děkujeme Sáře Oddfish :)

Postup přípravy

  1. Na struhadle nastrouhat květák, pak do něj přidat lah. droždí, vejce, koření a dobře promíchat. 1/2 směsi vykydnout do vymazané dortové formy, uhladit a péct do růžova- já 20 min. na 170st.

  2. Na upečenou půlku dát rozkrojené hermelíny směrem hore tím rozkrojeným, na to trošku strouhané goudy a dát na to vše druhou půlku těsta. Uplácat, uhladit a péct minim. 30 minut na 170-180°C, záleží na typu trouby. Až je povrch růžový, přidat zbytek goudy a posypat parmazánem a nechat roztopit v troubě, kterou vypneme.

  3. Včera jsem si k tomu dala ještě kousek pečeného krůtího stehna kvůli doplnění bílkovin.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte