Zdravé lowcarb jídlo - krémové a syté.
Děkujeme Jitce Klusáčkové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
tzv "květáková rýže" 400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g |
100 g |
2 snítky |
2 snítky |
Postup přípravy
-
Na ghee orestovat jednu bílou cibuli, přidat 3 stroužky česneku nakrájené na drobno, nechat rozvonět.
Přidat na malé kousíčky nakrájené krůtí prso 250g, uzená sůl, pepř, chilli, špetičku muškátového oříšku, orestovat.
-
Přidat 3 hnědé žampiony nakrájené na menší kousky /záleží na vkusu každého/, orestovat, přidat květákovou rýži 400g, 100ml smetany a 100g strouhaného parmezánu. Míchat do zhoustnutí. Nakonec přidat čerstvý kopr nakrájený nadrobno. Promíchat a šmitec.
Makronutrienty
22%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 512 kJ | 1 612 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 385 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,85 g
1,13 g |
15,3 g
3,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,485 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,4 g
4,49 g |
23,3 g
14,1 g |
Bílkoviny | 9,78 g | 30,8 g |
Sůl | 0,44 g | 1,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů